Less is more

Less is more

Cred că o garderobă cu puține piese, bine alese, ajută un copil. Sau mai bine spus, la noi în familie asta a funcționat. Ca noi, adulții, să fim ok cu toate hainele din dressingul copilului, încât orice combinație va face ea singură să nu ne dea dureri de cap. Iar ei să îi fie ușor să facă o alegere, fără să se simtă copleșită de opțiuni (a se citi: să se îmbrace în 10min, nu 1h). Iar bunicilor le-am sugerat cu mult tact că am prefera să se orienteze mai degrabă spre cărți, jucării de lemn, jocuri și altele pe care le putem stabili de comun acord. 

Momentan are în dulap 3 pantaloni, 3 tricouri, 3 bluze, 1 pulover, 1 sweatshirt, 1 cardigan, 2 fuste, 2 rochii, dresuri, șosete, chiloți.

Multe din ele nu sunt purtate doar toamna/iarna. Cred că ne cramponăm prea mult de sezonalitatea garderobei. Eu, personal, port tricouri 12 luni din an. Sunt sigură că nu sunt unică. Am observat că Zoe a preluat asta de la noi, poartă mereu tricouri sau maieuri (din garderoba de vară) inclusiv iarna, ca prim strat. La fel și cu bluzele, sunt purtate toamna, iarna cu un cardigan/hanorac peste, primăvara și vara în serile mai răcoroase.

Poate că uneori exagerăm spunând despre copii că poartă doar 2luni un outfit și după le rămâne mic (și aici nu mă refer la bebelușii care cresc văzând cu ochii, la propriu ;) ). Un pic de layering și atenție la mărimi, hainele pot avea o viață mai lungă. 

Previous article 4 oameni (2 mari și 2 mici) și 4 ghiozdane, 2 săptămâni în vacanță
Next article GOTS și shopping responsabil

Leave comment

The comment must be approved before publication

* Required fields